Çocuk Odası Nasıl Dekore Edilmeli

Eğer çocuğunuz varsa evlerimizin en önemli odalarından biri de çocuk odası oluyor… Çocukların tek başlarına vakit geçirdikleri bu alan hem güvenli hem de aynı zamanda kullanışlı da olmalı.
  1. Duvar tercihi : Eğer resim ve boyamayı çok seven bir çocuğunuz varsa silinebilir su bazlı boya tercih edebilirsiniz. Tiner bazlı boya ile boyanan odalarda bir müddet tiner kokusu genelde çıkmaz. Dolayısıyla uzmanlar tarafından da pek önerilmeyen tiner bazlı boyayı tercih etmemenizde fayda var. Bunun yerine silikon içeren su bazlı boyalar daha isabetli olacaktır. Duvar kağıdı döşemek isterseniz de kolay bulunan, kolay sıvanan modelli bir kağıt tercih edebilirsiniz. Bir müddet sonra duvarların alt bölgelerindeki kağıtlar çocuğunuz tarafından tahrip edilmiş olabilir.. Bu senaryoda ise yanınızda fazladan aldığınız duvar kağıdı işinize yarayabilir…

2. Zemin: Eğer ısıtmada problem yaşamayacaksanız sadece ortaya küçük bir kilim tercih edebilirsiniz. İlla büyük halı olsun diyorsanız da muhtemelen 2 günde bir süpüreceğinizi unutmayın.

3. Mobilya tercihi: Gelelim en önemli konuya…. Anneler ile babaların genelde çatıştığı konuların başında gelir… Anne daha kullanışlı bir mobilya isterken, baba çocuğunun sevdiği çizgi film kahramanının olduğu mobilya takımını almak ister… (sonunda büyük ölçüde annenin dediği olur) Çocuğun kıyafet ve oyuncaklarının çok olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda kapasitesi yüksek mobilyalar çok daha kullanışlı olacaktır.  Yani, ne kadar çok saklama alanı olursa; o kadar da oda daha derli ve toplu görünecektir. Şifonyer, geniş gardolap, bazalı yatak çocuk odasının şeklini ve düzenini tamamen değiştirebilir.

4. Aydınlatma: Aydınlatma konusunda günışığı tipi,  tepeden aydınlatma, odaya daha ferah ve sıçan bir hava katacaktır. Sarı ya da beyaz renk aydınlatma.. Burada tercih tamamen sizin zevkinize bağlı.. Diğer taraftan lambader tipi ve bu tipe benzer aydınlatmaların elektrik kaynağı duvardaki priz olduğu için bu tip aydınlatma da pek tavsiye edilmez.

ÖNCEKİ SAYFAYA GERİ DÖN