Sade Ofis Tasarım Fikirleri

2010 yıllarından sonra tüm dünyayı neredeyse etkisi altına alan sadece tasarımlar her geçen gün üretici firmalar tarafından artık daha sıklıkla kullanılıyor ve hayata geçiliyor. İngilizce kelime olarak Türkçe’ye giren minimal sıfatı da işte bu sadeliği simgeliyor. Bir şeyin sade olabilmesi için detaylarının olmaması ve aynı zamanda da gözü yormaması da gerekiyor. Bu şey eğer bir ofis ise kesinlikle büro sarf malzemeleri bile mümkünse kombin renklerden oluşmalı.

Bir odanın ya da dekorasyonun minimal tasarım olabilmesi için detayların, renklerin ve aksesuarların en az seviyede tutulması gerekiyor. Minimal tasarımda en çok tercih edilen renk ise beyazdır. Örneğin beyaz- gri, açık yeşil – beyaz, siyah – beyaz kombinasyonları çok sıklıkla tercih edilir.

Aydınlatma: Sade tasarımlarda en büyük görev aydınlatmalara düşüyor. Havanın da erken kararması, ofisin yeteri kadar ışığı içeri almaması aydınlatmanın önemini bir kez daha bizlere hatırlatıyor. Aydınlatma tercih ederken mobilyalarınızın rengini tam yansıtmasına özen gösterin. Bazen sarkaç yerine bir lambader sizin bile tahmin edemeyeceğiniz bir ahenk katacaktır.

Sarf malzemeleri: Sarf malzemeleri gerçekten önemli mi? Evet önemli! Siz istediğiniz kadar sadece ve aynı zamanda şık bir ofis yapsanız bile, tercih edeceğiniz bir klasör rengi mekanın havasını olumsuz yönde etkileyecektir. Bir müddet sonra gözünüz hep o sarf malzemelerine takılacaktır!
Mobilya: Bir ofisin sade tasarıma sahip olabilmesinde büyük rolü olan masada, ağaç rengi, beyaz ya da siyah renklerini tercih edebilirsiniz. Yine masanın sandalyelerini pastel renklerinde ya da firmanın logosunda yer alan renklerinden seçebilirsiniz.

ÖNCEKİ SAYFAYA GERİ DÖN